31 Ocak 2010 Pazar

SİNANGİL KALİTESİYLE MAYALI POĞAÇA


                                      Adana emlak

    Pazar günü sabah kahvaltısı için çocuklara poğaça yapayım dedim.Ancak unun kalmadığını gördüm.Sonra SİNANGİL den gelen koliyi karıştırmaya başladım ancak sadece böreklik un kalmıştı.Bende böreklik un ile gördüğünüz bu harika poğaçaları yaptım.Herzaman güzel oluyordu ama busefer daha bir güzel oldu.

  MALZEMELER
  • 3 Su bardağı süt
  • 1Su bardağı sıvı yağ
  • 1 Yumurta beyazı (sarısı üzerine)
  • 4 Yemek kaşığı şeker
  • 2 Çay kaşığı tuz
  • Yumuşak bir hamur olacak kadar SİNANGİL BÖREKLİK UN
    İÇ MALZEMESİ
  • Beyaz peynir
YAPILIŞI
  Bir miktar unu yoğurma kabına koyup ortasını havuz gibi açıyoruz.Sütü ılıtıp dküyoruz.Mayayı,şekeri ,tuzu ekleyip sütün içinde karıştırıyoruz.Daha sonra tüm malzemeyi karıştırıp yumuşak bir hamur haline getiriyoruz.Ilık bir ortamda kabarana kadar mayalandırıyoruz.Daha sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye ister içine peynir koyup poğaça şeklinde,istenirse üzerine evde olan malzemelerle pizza poğaça şeklinde aralıklı dizilir.5 dakika dinlendikten sonra soğuk fırına 170 derecede kızarana kadar pişirilir.
                                                                AFİYET OLSUN

30 Ocak 2010 Cumartesi

YAŞ PASTA

                                                                    Adana emlak


            
        PANDİSPANYA MALZEMELERİ

  İÇ KREMA MALZEMELERİ

  • 2 Su bardağı süt

  • 1 Yemek kaşığı mısır nişastası

  • 1 Yemek kaşığı SİNANGİL UN


  • 1 Yumurta

  • 1/2 Su bardağı şeker

  • 1 Paket krem şanti

  • 1 Su bardağı soğuk süt(krem şantiyi çırpmak için)
    ÜZERİ İÇİN

  • 1 Paket kremşanti

    PANDİSPANYANIN YAPILIŞI
Yumurta şeker ile çırpılır.Diğer malzemeler elenerek hamura yavaş yavaş karıştırılır.Yağlı kalıba dkülüp 170 derecede pişirilir.Pişen kek soğumaya bırakılır.Soğuyunca ikiye kesilir. 

    KREMANIN YAPILIŞI
Tüm malzemeler (kremşanti ve 1 bardak soğuk süt hariç) bir tencerede mikserle çırpılır.Ocağa koyulur koyulaşana kadar çırpılır.Soğuyunca kremşanti 1 bardak soğuk sütle çırpılarak karışıma eklenir,çırpılarak özleşmesi sağlanır.Daha sonra kekimizin ortasına krema yayılır istenirse içine mevsim meyvalarından koyulur.Ben damla çikolatayı tercih ettim.Üzerine ayrıca kremşanti yaparak süsledim.

15 Ocak 2010 Cuma

SİNANGİL PAKETİM GELDİ....


geçenlerde bir mail almıştım;
Bizler, Sinangil Kurumsal iletişim departmanı olarak "Lezzet Ustalarıyla Buluşma" şeklinde isimlendirdiğimiz ve yeni lezzetleri keşfetmeyi - paylaşmayı seven yetkin blog sahipleri ile iletişime geçtiğimiz bir proje yürütmekteyiz. Bu proje nedeniyle bir yandan ulaşabildiğimiz blog sahipleriyle iletişim kuruyor diğer yandan (bütün blog yazarlarına ulaşmak zaman açısından mümkün olmadığından) internette projemizden haberdar olarak bize ulaşan blog yazarlarıyla da projemizi genişletiyoruz.
Çalışmalarımızın birinci adımını oluşturan ve aşağıda detaylı olarak açıklayacağımız bölümünü, Yılbaşı itibariyle neticelendireceğiz. Projemiz yakın zamanda bütün tüketicilerimizi kapsayacak şekilde yeni çalışmalarla devam edecektir. Konuyla ilgili gelişmelerin internet sitemizden takip edilmesini rica ediyoruz.
Dilerseniz proje hakkında sizi kısaca bilgilendirelim;
Biz Sinangil olarak yüksek kalitedeki ürünlerimizle bir yandan mutfaklarda lezzetlere katkı sağlarken diğer yandan da yeni lezzetlerin keşfi için AR-GE çalışmalarımızı aralıksız sürdürmekteyiz. Bu çalışmalar kapsamında siz lezzet ustalarının da değerli fikir ve yorumlarınızı almak isteriz.
Sinangil olarak üretmekte olduğumuz ve kendi laboratuarlarımızda teknik testlerden geçen daha sonra yine kendi ustalarımız tarafından denenerek onaylanan ürünlerimizi ayrıca sizin de beğenilerinize sunup ürünlerimizle ilgili her türlü değerli fikir ve yorumlarınızı bizimle paylaşmanızı talep ediyoruz.

Bu maile karşılık bana bir hediye paketi yollamışlar.....TEŞEKKÜRLER SİNANGİL
   Şimdi bu unları denemek için sabırsızlanıyorum.ve en yakın zamanda sizlerle sinangil unları ile yaptığım harika pastaları,börekleri paylaşacağım.....



10 Ocak 2010 Pazar

TUZLU ÇAY KURABİYESİ

                                     

MALZEMELER

  • 3Yemek kaşığı pudra şekeri

  • 1 Paket margarin(oda sıcaklığında)

  • 2 Yumurta beyazı(sarılar üzerine)

  • 2 Çorba kaşığı süt

  • 1 Paket çeşnili kabartma tozu

  • 1 Tatlı kaşığı tuz

  • 1/2 Çay bardağı sıvı yağ

  • Aldığı kadar un
ÜZERİ İÇİN;
  • 2 Yumurta sarısı
  • Susam ve çörekotu
YAPILIŞI
Süt,yağ ,pudra şekeri, yumurta beyazı karıştırılır.Un ve kabartma tozunu ekle.kulakmemesinden biraz daha sert bir hamur yapılır.15dakika dinlendirilir.Şekil verilerek üzerine yumurta sarısı sürülür.
                                                      AFİYET OLSUN

9 Ocak 2010 Cumartesi

YOĞURTLU FISTIK KÖFTE

                                                Adana Emlak


MALZEMELER

  • 1 Su bardağı ince bulgur


  • 1/2 Su bardağı irmik


  • 1 Yumurta


  • Tuz


  • Karabiber


  • Kimyon


  • İstenirse 1 tatlı  kaşığı biber salçası
ÜZERİ İÇİN

  • Yoğurt

  • Sarımsak

  • Pul biber


  • Nane

YAPILIŞI
Aslında ben genelede içli köfteden artan dış hamurla ya fıstık köftesi ya da sarımsaklı köfte yaparım.Yani aynen onun dış harcı ile de yapılabilir.İnce bulgur yumurta irmik yoğurulur azar azar ele su alınarak.Harç toparlanınca diğer tüm malzemeler katılır.Bulgur yumuşayıp sakız gibi olunca ele su alınarak şekil verilir.Kaynayan suyun içine biraz sıvı yağ ve tuz koyulur içine hazırladığımız köfteler atılır.Suyun yüzüne çıkmaya başladıklarında pişmiş demektir.Süzgece alınır 2 dakika kadar beklenir tabaklara koyulur.Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür.Sıvı yağ ile nane pul biber hafif kızdırılır yoğurdun üzerine gezdirilir.
                                            AFİYET OLSUN

MİLFÖY BÖREKLER




İÇLİ KÖFTE (ORUK)


Adana emlak
            Adanalıyız ama insanın büyüdüğü yer daha ağır geliyor.Antakya nın İskenderun ilçesinde büyüdük.Oruklar,katıklı ekmekler,künefeler,tuzlu yoğurt,tandır ekmeği,kaytaz böreği,külçe.....ve daha syamadığım lezzetler içinde.Annem  aşçı ama kopmadık antakya  yemeklerinden bu gün işten çıkınca içli köfte(oruk)yapmaya geldi bana.Tabii ben dünden hazırladım içini 2 saat içinde bir orduya yetecek kadar köftemiz oldu.Afiyetle yedik.Ama ben ona yardım etmek yerine bol bol fotoğraf çektim:))
  Tarifi vermeden önce birkaç açıklama yapmak istiyorum denemek isterseniz sizlere kolaylık olur diye düşündüm.
İçli köfte aslında çoğumuzun bildiği gibi dışı etli olur ama ben ağır olur diye tercih etmiyorum.
Bizim oralarda içine ceviz de koyulur (eşim sevmediği için)onuda tercih etmiyorum.Kızartılır ancak yuvarlak şekilde yapılıp haşlanadabilir.Kendi damak tadınıza kalmış.
  
 Yapılışı video anlatım


             MALZEMELER
  • 2 Su bardağı esmer ince köftelik bulgur(bazı yörelerde simit olarak geçiyor)
  • 1 Su bardağı irmik
  • 1 yumurta
  • 1/2 Su bardağı un
  • 1 Tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Kimyon
  • Karabiber
               İÇ HARCI:
  • 500 GR kuzu kıyma
  • 1Kg soğan(ince doğranmış)
  • 1Tatlı kaşığı biber salçası
  • 4/1 katı yağ(eğer kıymanız yağsız ise yağlı ise koyulmaz)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • İstenirse soğuduktan sonra ince kıyılmış maydanoz da koyabiliriz
             YAPILIŞI:
DIŞ:
     Bulgur salça ile suyu azar azar elimize alarak yumuşayana dek yoğrulur.Diğer dış malzemeler eklenir sakız kıvamını alana dek su ele alınarak yoğurulmaya devam edilir.
İÇ:
    Kıyma kendi suyunu çekene kadar pişirilir.Soğan ,tuz ilave edilir.suyu bitinceye kadar karıştırılarak pişirilmeye devam edilir.Diğer malzemelerde eklenilir.Tamamen susuz tane tane olunca ocaktan alınır ve en az 4 saat kadar buzlukta donması beklenir(bir gün önceden de iç yapılıp buzlukta bekletilebilir.)
  Dış harçtan aldığımız ceviz büyüklüğünde ki parçayı parmağımızla elimizi ıslatarak olabilecek en ince şekilde oyulur (resimlerde de görüldüğü üzere)içine harcını koyup kapatılır.Elimizle form vererek bir tepsiye dizilir.kızgın yağda kızarana dek pişirilir.

7 Ocak 2010 Perşembe

SİNANGİL KEK UNU İLE LİMONLU KEK







            Uzun zamandır değişik tarifler arıyordum.Sinangil ununu sade olarak devamlı kullanıyordum ama kek unu da denemeye değer.Bir paketle üç defa kek yapabiliyorsunuz.Tadı harika, tabi ben duramadım kendimce bişeyler daha ekledim.Kalıba dökülmüş halini çektimde, kalıptan çıkmış hali malesef yağmalandı.İki dilim koparabildim onu paylaşabildim.Sinangil in çok çeşitli unlardan güzel lezzetler yaratabiliyoruz,aynı zamanda ekonomik oluyor.Tavsiye ediyorum.En azından aşçı olan anneme beğendirebildim:))


                                                                                        Adana Emlak

4 Ocak 2010 Pazartesi

ORTAYA KARIŞIK MAKARNA




JÖLELİ PUDİNG