23 Şubat 2010 Salı

YOĞURTLU KEREVİZ


HİNDİSTAN CEVİZLİ TOPLAR

.
                                    Adana emlak

SÜNGER BOB UN KARDEŞİ OLDU.....


KALPLİ BUTİK KURABİYE

                     
                                Adana emlak

SÜNGER BOB YAŞPASTA



                                                     Adana emlak


PANDİSAPANYA VE ŞEKER HAMURU TARİFİNİ ARZUMCUM  ADRESİNDEN BULABİLİRSİNİZ.TARİFLER İÇİN ARZU HANIM A TEŞEKKÜR EDİYORUM....

4 Şubat 2010 Perşembe

BAZLAMA

                          Yine bir SİNANGİL klasiği.Köy ekmeği unuyla harika bazlamalar.....

         MALZEMELER

  • SİNANGİL köy ekmeği unu

  • Maya ( paketin içerisinde mevcut )

  • 2 yemek kaşığı yoğurt

  • su
        YAPILIŞI
Tüm malzemeler karıştırılıp ne yumuşak ne sert bir hamur yapılır.5 dakika dinlendirilir ve teflon tavaya sığacak büyüklükte yufkalar açılır.Kalın bir ekmek isterseniz kalında açılabilir.Resimdede görüldüğü üzere iki kat harika bazlamalar sabah kahvaltısındaki yeri bir başka oluyor....
                   AFİYET OLSUN

ZEYTİNYAĞLI PIRASA


MALZEMELER
  • 2Demet pırasa
  • 2Orta boy havuç
  • 3Yemek kaşığı pirinç
  • 2 Yemek kaşığı zeytinyağı
  • tuz
  • limon
YAPILIŞI
Pırasalar güzelce yıkanır suyu süzülünce istenilen boyda doğranır.Havuçları ortadan ikiye kesilip yarım ay şeklinde doğranır.Tencereye zeytinyağ koyulup havuçlar 5 dakika kavrulur.Üzerine pırasalar koyulur.2 su bardağı sıcaksu ile 10 dakika pişirilir.Daha sonra yıkanmış süzülmüş pirinçler eklenerek havuçlar yumuşayana dek pişirilir.Bu arada suyu biterse sıcak su ilavesi yapılır.Servis ederken limon suyu eklenir.Dilerseniz pulbiberde üzerine çok yakışır.
AFİYET OLSUN

ETLİ AŞÜR ( HERESE )

 

 

 

 

 










                                                              Adana emlak
 
Adana da oturuyorum ama insanın büyüdüğü yerlerindamak tadıda bir başka oluyor.Eşim bazılarını seviyor ama Antakya yemeklerinin çoğuyla arası iyi değil.Ben inatla yapmaya devam ediyorum,o da inatla eve tok geliyor:)))

 Etli aşür ü hepiniz bilirsiniz aslında her yörede adı farklı geçiyor.Mesela adana da herese veya etli döğme diye geçer.Lafı fazla uzatmadan tarife geçeyim.aslında yapımı okadar kolay ki....

 

 

 
MALZEMELER

 
  • 1 Kg akşamdan ıslatılmış döğme
  • 1,5 Su bardağı akşamdan ıslatılmış nohut
  • 1Kg a yakın koyunun boyun eti yada incik
  • 2 Yemek kaşığı salça
  • Bolca kimyon
  • Pul biber
  • Tereyağı

YAPILIŞI
 
Döğme,nohut ayrı ayrı düdüklüde iyice pişirilir.Etide düdüklüde kemiğinden ayrılıp yumuşayana kadar pişirilir.Pişen et didiklenir bir tencerede pişen döğme ve nohuta eklenip karıştırılır.Başka bir tavada tereyağ eritilir salça ve kimyon karıştırılır.Daha sonra bu tereyağlı salça karışımı yemeğimizin üzerine dökülür ve tamamen özleşene kadar tahta kaşığın sırtıyla karıştırılır.İstersek sadece karıştırada biliriz ama böyle yapınca içindeki etler bildiğimiz künefe peyniri gibi sünüyor.Sonra yemeğimizi açık servis tabaklarına yayarak koyuyoruz.Tavada biraz tereyağı kimyon ve pulbiberle eritip aşürün üzerine gezdiriyoruz.Dilersek ikiye ayrılmış ceviz içiyle süsleyebilriz.

   
AFİYET OLSUN
 

1 Şubat 2010 Pazartesi

SIKMA