14 Kasım 2010 Pazar

barbie yaşpasta

   Kızımın doğum günü için yaptığım yaş pasta.Yapımı oldukça kolay.Yuvarlak borcam tencerede keki pişirip ortasından delik açarak ayaklarını çıkarıp vücudunu folyoya sardığım barbie bebeği oturtturdum.Arasına krema ve çikolata taneleri koydum.Dışınıda kremole ve kremşanti karışımı ile kaplayarak süsledim.Muhteşem bir tadı oldu en güzelide kızımın yüzündeki sıcacık gülümsemeydi.Nice yaşlara canım kızım....

neslihan alkal

8 Nisan 2010 Perşembe

TANDIR EKMEĞİ VE TANDIRDA BİBERLİ EKMEK



                                            Adana emlak
      BİBERLİ EKMEK
MALZEMELER
  • Yarım kg lor peyniri
  • 1 tane sürk çökeleği
  • 3 adet soğan
  • kuru veya taze zahter (kekik)
  • Çörekotu ve susam
  • İstenirse taze kırmızı biber ve yeşil biber
  • 3 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI

  Tüm malzemeler karıştırılır.Rengi tam kırmızı değilse biraz daha salça eklenilebilir.Çok yağsız olursada kuru olur.Tuzunu en son koyun ki salçanın tuzu bazen yeterli olabiliyor.Malzeme tandır fırınında mayalı hamurlar açılarak üzerine sürülür ve tandırın duvarlarına yapıştırılır.Her yede tandır bulunmadığı için ben ADANA ' da çarşı fırınında aynı lahmacun gibi pişirmelerini söylüyorum.Aralarında fazla fark olmuyor.Tadınada doyum olmuyor.

LAHMACUN



                                                  Adana emlak

   Memleketim İSKENDERUN 'u uzun zamandır ziyarete gidemiyordum.Geçtiğimiz haftalarda oradaydım ve özlediğim herşeyi tadına vararak yedim.Lahmacun her yörede olan bir yemek.Birde İSKENDERUN usulü lahmacun yapalım.
 
MALZEMELER:
  • 1 Kg yağlı kıyma
  • Yarım kg soğan
  • 1 kg domates
  • 2-3 yeşil biber
  • 2-3 kırmızı taze biber
  • 1 bağ maydanoz
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Karabiber
  • Tuz
YAPILIŞI

Soğanlar ince ince yemeklik doğranır.Domatesler de yemeklik küçük doğranır ve süzgeçte suyu alınır(eğer suyuyla koyarsak lahmacun yumuşak olur) domates hariç tüm malzeme karıştırılır.Daha sonra domateste eklenir.Çarşı fırınında pişirilir.
     Benim çok sevdiğim teyzemin kocasının fırını vardı oraya götürdük deniz kıyısında hem piknik yaptık hemde tadına doyulmaz çıtır çıtır lahmacunları yedik.
                                                                AFİYET OLSUN

2 Mart 2010 Salı

ÇERKEZ MANTISI

Herkezin kayınvalidesinden öğrendiği bir yemek vardır.İşte bende çerkez mantısını öğrendim ve yıllardır da yaparım.Yapımı oldukça basit yani mantıya göre daha basit diyebilirim.

SICACIK EKMEKLER

SİNANGİL UN çeşitlerinden tahıl ekmek unu ile yaptığım ekmekler.Yapımıda oldukça kolaydı.Kutunun üzerindeki tarife göre yaptım.Ayrıca mayası da paketin içerisinde...

23 Şubat 2010 Salı

YOĞURTLU KEREVİZ


HİNDİSTAN CEVİZLİ TOPLAR

.
                                    Adana emlak

SÜNGER BOB UN KARDEŞİ OLDU.....


KALPLİ BUTİK KURABİYE

                     
                                Adana emlak

SÜNGER BOB YAŞPASTA



                                                     Adana emlak


PANDİSAPANYA VE ŞEKER HAMURU TARİFİNİ ARZUMCUM  ADRESİNDEN BULABİLİRSİNİZ.TARİFLER İÇİN ARZU HANIM A TEŞEKKÜR EDİYORUM....

4 Şubat 2010 Perşembe

BAZLAMA

                          Yine bir SİNANGİL klasiği.Köy ekmeği unuyla harika bazlamalar.....

         MALZEMELER

  • SİNANGİL köy ekmeği unu

  • Maya ( paketin içerisinde mevcut )

  • 2 yemek kaşığı yoğurt

  • su
        YAPILIŞI
Tüm malzemeler karıştırılıp ne yumuşak ne sert bir hamur yapılır.5 dakika dinlendirilir ve teflon tavaya sığacak büyüklükte yufkalar açılır.Kalın bir ekmek isterseniz kalında açılabilir.Resimdede görüldüğü üzere iki kat harika bazlamalar sabah kahvaltısındaki yeri bir başka oluyor....
                   AFİYET OLSUN

ZEYTİNYAĞLI PIRASA


MALZEMELER
  • 2Demet pırasa
  • 2Orta boy havuç
  • 3Yemek kaşığı pirinç
  • 2 Yemek kaşığı zeytinyağı
  • tuz
  • limon
YAPILIŞI
Pırasalar güzelce yıkanır suyu süzülünce istenilen boyda doğranır.Havuçları ortadan ikiye kesilip yarım ay şeklinde doğranır.Tencereye zeytinyağ koyulup havuçlar 5 dakika kavrulur.Üzerine pırasalar koyulur.2 su bardağı sıcaksu ile 10 dakika pişirilir.Daha sonra yıkanmış süzülmüş pirinçler eklenerek havuçlar yumuşayana dek pişirilir.Bu arada suyu biterse sıcak su ilavesi yapılır.Servis ederken limon suyu eklenir.Dilerseniz pulbiberde üzerine çok yakışır.
AFİYET OLSUN

ETLİ AŞÜR ( HERESE )

 

 

 

 

 










                                                              Adana emlak
 
Adana da oturuyorum ama insanın büyüdüğü yerlerindamak tadıda bir başka oluyor.Eşim bazılarını seviyor ama Antakya yemeklerinin çoğuyla arası iyi değil.Ben inatla yapmaya devam ediyorum,o da inatla eve tok geliyor:)))

 Etli aşür ü hepiniz bilirsiniz aslında her yörede adı farklı geçiyor.Mesela adana da herese veya etli döğme diye geçer.Lafı fazla uzatmadan tarife geçeyim.aslında yapımı okadar kolay ki....

 

 

 
MALZEMELER

 
  • 1 Kg akşamdan ıslatılmış döğme
  • 1,5 Su bardağı akşamdan ıslatılmış nohut
  • 1Kg a yakın koyunun boyun eti yada incik
  • 2 Yemek kaşığı salça
  • Bolca kimyon
  • Pul biber
  • Tereyağı

YAPILIŞI
 
Döğme,nohut ayrı ayrı düdüklüde iyice pişirilir.Etide düdüklüde kemiğinden ayrılıp yumuşayana kadar pişirilir.Pişen et didiklenir bir tencerede pişen döğme ve nohuta eklenip karıştırılır.Başka bir tavada tereyağ eritilir salça ve kimyon karıştırılır.Daha sonra bu tereyağlı salça karışımı yemeğimizin üzerine dökülür ve tamamen özleşene kadar tahta kaşığın sırtıyla karıştırılır.İstersek sadece karıştırada biliriz ama böyle yapınca içindeki etler bildiğimiz künefe peyniri gibi sünüyor.Sonra yemeğimizi açık servis tabaklarına yayarak koyuyoruz.Tavada biraz tereyağı kimyon ve pulbiberle eritip aşürün üzerine gezdiriyoruz.Dilersek ikiye ayrılmış ceviz içiyle süsleyebilriz.

   
AFİYET OLSUN
 

1 Şubat 2010 Pazartesi

SIKMA


31 Ocak 2010 Pazar

SİNANGİL KALİTESİYLE MAYALI POĞAÇA


                                      Adana emlak

    Pazar günü sabah kahvaltısı için çocuklara poğaça yapayım dedim.Ancak unun kalmadığını gördüm.Sonra SİNANGİL den gelen koliyi karıştırmaya başladım ancak sadece böreklik un kalmıştı.Bende böreklik un ile gördüğünüz bu harika poğaçaları yaptım.Herzaman güzel oluyordu ama busefer daha bir güzel oldu.

  MALZEMELER
  • 3 Su bardağı süt
  • 1Su bardağı sıvı yağ
  • 1 Yumurta beyazı (sarısı üzerine)
  • 4 Yemek kaşığı şeker
  • 2 Çay kaşığı tuz
  • Yumuşak bir hamur olacak kadar SİNANGİL BÖREKLİK UN
    İÇ MALZEMESİ
  • Beyaz peynir
YAPILIŞI
  Bir miktar unu yoğurma kabına koyup ortasını havuz gibi açıyoruz.Sütü ılıtıp dküyoruz.Mayayı,şekeri ,tuzu ekleyip sütün içinde karıştırıyoruz.Daha sonra tüm malzemeyi karıştırıp yumuşak bir hamur haline getiriyoruz.Ilık bir ortamda kabarana kadar mayalandırıyoruz.Daha sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye ister içine peynir koyup poğaça şeklinde,istenirse üzerine evde olan malzemelerle pizza poğaça şeklinde aralıklı dizilir.5 dakika dinlendikten sonra soğuk fırına 170 derecede kızarana kadar pişirilir.
                                                                AFİYET OLSUN

30 Ocak 2010 Cumartesi

YAŞ PASTA

                                                                    Adana emlak


            
        PANDİSPANYA MALZEMELERİ

  İÇ KREMA MALZEMELERİ

  • 2 Su bardağı süt

  • 1 Yemek kaşığı mısır nişastası

  • 1 Yemek kaşığı SİNANGİL UN


  • 1 Yumurta

  • 1/2 Su bardağı şeker

  • 1 Paket krem şanti

  • 1 Su bardağı soğuk süt(krem şantiyi çırpmak için)
    ÜZERİ İÇİN

  • 1 Paket kremşanti

    PANDİSPANYANIN YAPILIŞI
Yumurta şeker ile çırpılır.Diğer malzemeler elenerek hamura yavaş yavaş karıştırılır.Yağlı kalıba dkülüp 170 derecede pişirilir.Pişen kek soğumaya bırakılır.Soğuyunca ikiye kesilir. 

    KREMANIN YAPILIŞI
Tüm malzemeler (kremşanti ve 1 bardak soğuk süt hariç) bir tencerede mikserle çırpılır.Ocağa koyulur koyulaşana kadar çırpılır.Soğuyunca kremşanti 1 bardak soğuk sütle çırpılarak karışıma eklenir,çırpılarak özleşmesi sağlanır.Daha sonra kekimizin ortasına krema yayılır istenirse içine mevsim meyvalarından koyulur.Ben damla çikolatayı tercih ettim.Üzerine ayrıca kremşanti yaparak süsledim.

15 Ocak 2010 Cuma

SİNANGİL PAKETİM GELDİ....


geçenlerde bir mail almıştım;
Bizler, Sinangil Kurumsal iletişim departmanı olarak "Lezzet Ustalarıyla Buluşma" şeklinde isimlendirdiğimiz ve yeni lezzetleri keşfetmeyi - paylaşmayı seven yetkin blog sahipleri ile iletişime geçtiğimiz bir proje yürütmekteyiz. Bu proje nedeniyle bir yandan ulaşabildiğimiz blog sahipleriyle iletişim kuruyor diğer yandan (bütün blog yazarlarına ulaşmak zaman açısından mümkün olmadığından) internette projemizden haberdar olarak bize ulaşan blog yazarlarıyla da projemizi genişletiyoruz.
Çalışmalarımızın birinci adımını oluşturan ve aşağıda detaylı olarak açıklayacağımız bölümünü, Yılbaşı itibariyle neticelendireceğiz. Projemiz yakın zamanda bütün tüketicilerimizi kapsayacak şekilde yeni çalışmalarla devam edecektir. Konuyla ilgili gelişmelerin internet sitemizden takip edilmesini rica ediyoruz.
Dilerseniz proje hakkında sizi kısaca bilgilendirelim;
Biz Sinangil olarak yüksek kalitedeki ürünlerimizle bir yandan mutfaklarda lezzetlere katkı sağlarken diğer yandan da yeni lezzetlerin keşfi için AR-GE çalışmalarımızı aralıksız sürdürmekteyiz. Bu çalışmalar kapsamında siz lezzet ustalarının da değerli fikir ve yorumlarınızı almak isteriz.
Sinangil olarak üretmekte olduğumuz ve kendi laboratuarlarımızda teknik testlerden geçen daha sonra yine kendi ustalarımız tarafından denenerek onaylanan ürünlerimizi ayrıca sizin de beğenilerinize sunup ürünlerimizle ilgili her türlü değerli fikir ve yorumlarınızı bizimle paylaşmanızı talep ediyoruz.

Bu maile karşılık bana bir hediye paketi yollamışlar.....TEŞEKKÜRLER SİNANGİL
   Şimdi bu unları denemek için sabırsızlanıyorum.ve en yakın zamanda sizlerle sinangil unları ile yaptığım harika pastaları,börekleri paylaşacağım.....



10 Ocak 2010 Pazar

TUZLU ÇAY KURABİYESİ

                                     

MALZEMELER

  • 3Yemek kaşığı pudra şekeri

  • 1 Paket margarin(oda sıcaklığında)

  • 2 Yumurta beyazı(sarılar üzerine)

  • 2 Çorba kaşığı süt

  • 1 Paket çeşnili kabartma tozu

  • 1 Tatlı kaşığı tuz

  • 1/2 Çay bardağı sıvı yağ

  • Aldığı kadar un
ÜZERİ İÇİN;
  • 2 Yumurta sarısı
  • Susam ve çörekotu
YAPILIŞI
Süt,yağ ,pudra şekeri, yumurta beyazı karıştırılır.Un ve kabartma tozunu ekle.kulakmemesinden biraz daha sert bir hamur yapılır.15dakika dinlendirilir.Şekil verilerek üzerine yumurta sarısı sürülür.
                                                      AFİYET OLSUN

9 Ocak 2010 Cumartesi

YOĞURTLU FISTIK KÖFTE

                                                Adana Emlak


MALZEMELER

  • 1 Su bardağı ince bulgur


  • 1/2 Su bardağı irmik


  • 1 Yumurta


  • Tuz


  • Karabiber


  • Kimyon


  • İstenirse 1 tatlı  kaşığı biber salçası
ÜZERİ İÇİN

  • Yoğurt

  • Sarımsak

  • Pul biber


  • Nane

YAPILIŞI
Aslında ben genelede içli köfteden artan dış hamurla ya fıstık köftesi ya da sarımsaklı köfte yaparım.Yani aynen onun dış harcı ile de yapılabilir.İnce bulgur yumurta irmik yoğurulur azar azar ele su alınarak.Harç toparlanınca diğer tüm malzemeler katılır.Bulgur yumuşayıp sakız gibi olunca ele su alınarak şekil verilir.Kaynayan suyun içine biraz sıvı yağ ve tuz koyulur içine hazırladığımız köfteler atılır.Suyun yüzüne çıkmaya başladıklarında pişmiş demektir.Süzgece alınır 2 dakika kadar beklenir tabaklara koyulur.Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür.Sıvı yağ ile nane pul biber hafif kızdırılır yoğurdun üzerine gezdirilir.
                                            AFİYET OLSUN

MİLFÖY BÖREKLER