Memleketim İSKENDERUN 'u uzun zamandır ziyarete gidemiyordum.Geçtiğimiz haftalarda oradaydım ve özlediğim herşeyi tadına vararak yedim.Lahmacun her yörede olan bir yemek.Birde İSKENDERUN usulü lahmacun yapalım.
MALZEMELER:
- 1 Kg yağlı kıyma
- Yarım kg soğan
- 1 kg domates
- 2-3 yeşil biber
- 2-3 kırmızı taze biber
- 1 bağ maydanoz
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Karabiber
- Tuz
YAPILIŞI
Soğanlar ince ince yemeklik doğranır.Domatesler de yemeklik küçük doğranır ve süzgeçte suyu alınır(eğer suyuyla koyarsak lahmacun yumuşak olur) domates hariç tüm malzeme karıştırılır.Daha sonra domateste eklenir.Çarşı fırınında pişirilir.
Benim çok sevdiğim teyzemin kocasının fırını vardı oraya götürdük deniz kıyısında hem piknik yaptık hemde tadına doyulmaz çıtır çıtır lahmacunları yedik.
AFİYET OLSUN
0 yorum:
Yorum Gönder