8 Nisan 2010 Perşembe

TANDIR EKMEĞİ VE TANDIRDA BİBERLİ EKMEK



                                            Adana emlak
      BİBERLİ EKMEK
MALZEMELER
  • Yarım kg lor peyniri
  • 1 tane sürk çökeleği
  • 3 adet soğan
  • kuru veya taze zahter (kekik)
  • Çörekotu ve susam
  • İstenirse taze kırmızı biber ve yeşil biber
  • 3 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI

  Tüm malzemeler karıştırılır.Rengi tam kırmızı değilse biraz daha salça eklenilebilir.Çok yağsız olursada kuru olur.Tuzunu en son koyun ki salçanın tuzu bazen yeterli olabiliyor.Malzeme tandır fırınında mayalı hamurlar açılarak üzerine sürülür ve tandırın duvarlarına yapıştırılır.Her yede tandır bulunmadığı için ben ADANA ' da çarşı fırınında aynı lahmacun gibi pişirmelerini söylüyorum.Aralarında fazla fark olmuyor.Tadınada doyum olmuyor.

0 yorum:

Yorum Gönder