24 Ocak 2012 Salı

ISLAK KEK


.
















                                             ISLAK KEK
İki ölçü tarifini veriyorum.çok küçük bir kek yapmak istiyorsanız ölçüleri yarım koyun.Standart kek kalpları için aşağıdaki ölçüyü kullanın.
MALZEMELER:
1 Paket margarin
50 gr.kakao
2 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
4 yumurta sarısı( beyazlar ayrı çırpılacak)
2 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
  YAPILIŞI:
Tencereye katı yağ,kakao,süt ve şeker koyulur ve şeker eriyene kadar kısık ateşte karıştırılır.Karışımı iyice soğutup içinden 1 su bardağından biraz eksik bir kenara ayrılır.daha sonra karışımın içine yumurta sarıları,un ,kabartma tozu,vanilya eklenir ve çırpılır.Ayırdığımız yumurta beyazları da kar gibi olana kadar çırpılır.karışıma yavaş yavaş eklenir.Eğer yarım ölçü yapıyorsanız 150 derecede 30 dakika tam ölçü yapıyorsanız 165 derecede pişirilir.fırından çıkan kek ilk sıcaklığı atınca bıçakla birkaç yerinden delinir üzerine ayordığımız sos döklür.


0 yorum:

Yorum Gönder