4 Şubat 2010 Perşembe

ETLİ AŞÜR ( HERESE )

 

 

 

 

 










                                                              Adana emlak
 
Adana da oturuyorum ama insanın büyüdüğü yerlerindamak tadıda bir başka oluyor.Eşim bazılarını seviyor ama Antakya yemeklerinin çoğuyla arası iyi değil.Ben inatla yapmaya devam ediyorum,o da inatla eve tok geliyor:)))

 Etli aşür ü hepiniz bilirsiniz aslında her yörede adı farklı geçiyor.Mesela adana da herese veya etli döğme diye geçer.Lafı fazla uzatmadan tarife geçeyim.aslında yapımı okadar kolay ki....

 

 

 
MALZEMELER

 
  • 1 Kg akşamdan ıslatılmış döğme
  • 1,5 Su bardağı akşamdan ıslatılmış nohut
  • 1Kg a yakın koyunun boyun eti yada incik
  • 2 Yemek kaşığı salça
  • Bolca kimyon
  • Pul biber
  • Tereyağı

YAPILIŞI
 
Döğme,nohut ayrı ayrı düdüklüde iyice pişirilir.Etide düdüklüde kemiğinden ayrılıp yumuşayana kadar pişirilir.Pişen et didiklenir bir tencerede pişen döğme ve nohuta eklenip karıştırılır.Başka bir tavada tereyağ eritilir salça ve kimyon karıştırılır.Daha sonra bu tereyağlı salça karışımı yemeğimizin üzerine dökülür ve tamamen özleşene kadar tahta kaşığın sırtıyla karıştırılır.İstersek sadece karıştırada biliriz ama böyle yapınca içindeki etler bildiğimiz künefe peyniri gibi sünüyor.Sonra yemeğimizi açık servis tabaklarına yayarak koyuyoruz.Tavada biraz tereyağı kimyon ve pulbiberle eritip aşürün üzerine gezdiriyoruz.Dilersek ikiye ayrılmış ceviz içiyle süsleyebilriz.

   
AFİYET OLSUN
 

0 yorum:

Yorum Gönder