4 Şubat 2010 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI PIRASA


MALZEMELER
  • 2Demet pırasa
  • 2Orta boy havuç
  • 3Yemek kaşığı pirinç
  • 2 Yemek kaşığı zeytinyağı
  • tuz
  • limon
YAPILIŞI
Pırasalar güzelce yıkanır suyu süzülünce istenilen boyda doğranır.Havuçları ortadan ikiye kesilip yarım ay şeklinde doğranır.Tencereye zeytinyağ koyulup havuçlar 5 dakika kavrulur.Üzerine pırasalar koyulur.2 su bardağı sıcaksu ile 10 dakika pişirilir.Daha sonra yıkanmış süzülmüş pirinçler eklenerek havuçlar yumuşayana dek pişirilir.Bu arada suyu biterse sıcak su ilavesi yapılır.Servis ederken limon suyu eklenir.Dilerseniz pulbiberde üzerine çok yakışır.
AFİYET OLSUN

0 yorum:

Yorum Gönder