27 Aralık 2009 Pazar

ISLAK KEK





MALZEMELER:

  • 125 gr margarin


  • 25 gr kakao


  • 1 Su bardağı şeker


  • 1/2 Su bardağı süt


  • 2 Yumurta sarısı (beyazlar ayrı kapta çırpılacak)


  • 1 Su bardağı sinangil un


  • 1 Paket sinangil vanilya


  • 1 Paket sinangil kabartma tozu


  • Damla çikolata

                                                YAPILIŞI

     Tencerede margarini,kakaoyu ,şekeri,ve sütü yağ eriyene kadar ısıt.Kaynamaya başlayınca ocaktan indir ve soğut.Soğuyunca 1 çay bardağı karışımdan ayır.Yumurta sarıları,vanilya,kabartma tozu ve un soğuyan karışıma ekleyip çırpılır.Yumurta beyazları kar gibi olana kadar çırpılır ve karışıma eklenir.Çırpma teli ile yavaş yavaş eklenir.Yağlanmış kalıba dökerken içine istenirse damla çikolata da serpilir.150C de ısıtılmış fırında 30 Dakika pişirilir.
                                                         
                                                          AFİYET OLSUN

0 yorum:

Yorum Gönder