11 Aralık 2009 Cuma

TARÇINLI HAVUÇLU CEVİZLİ KEK




Adana Emlak

Görünüşü güzel tadı başka güzel kekimin tarifide çok özel.....

             MALZEMELER
  • 5 Yumurta
  • 3 Su bardağı sinangil un
  • 2 Su bardağı şeker
  • 1/2 Su bardağı süt
  • 1/2 Su bardağı sıvı yağ
  • 2 Su bardağı rendelenmiş havuç
  • 1 Su bardağı iri kırılmış ceviz
  • 1 Paket sinangil vanilya
  • 1Paket sinangil kabartma tozu
  • 1 Yemek kaşığı tarçın
           YAPILIŞI
    Yumurta ve şeker kabarana dek çırpılır.Başka bir kapta un,vanilya,kabartma tozu ve tarçın elenerek karıştırılır.Yumurta ve şeker çırpıldıktan sonra  süt,sıvı yağ eklenir ancak çırpma teli ile elle yavaş yavaş çırpılır.Un karışımıda eklenir yine yavaş yavaş elle hamuru örselemeden karıştırılır.Rendelenmiş havuç ve cevizde karışıma eklenerek bol yağlanmış kek kalıbına dökülür.Önceden ısıtılmış 160Clik fırında yavaş yavaş pişirilir.Eğer üzeri çok kızarmış ancak içi henüz pişmemiş kanaatindeyseniz fırının en alt katında pişirilmeye burakılır.İçine bıçak batırılarak pişip pişmediği kontrol edilebirir.
    
                                           AFİYET OLSUN.

0 yorum:

Yorum Gönder