20 Aralık 2009 Pazar

MAYALI POĞAÇA





      MALZEMELER

  • 2 Su bardağı ılık süt


  • 1 Su bardağı ılık su


  • 1 Su bardağı sıvı yağ


  • 4 Yemek kaşığı şeker


  • 1 Tatlı kaşığı tuz


  • 1 Paket yaş maya


  • 1 Yumurta beyazı(sarısı üzeri için)


  • 1 Çay kaşığı mahlep


  • Aldığı kadar sinangil un

    İÇ MALZEMELERİ

  • Peynir


  • Maydanoz

     YAPILIŞI
Yaş maya ılık süt ile iyice eritilir.Yoğurma kabına biraz un koyulur.İçine diğer malzemeler ile birlikte mayayı erittiğimiz süt de ilave edilir.Ele yapışmayacak kıvama gelene kadar un ilave edilir.Kulak memesi kıvamından daha yumuşakça bir hamur olması gerekir.Kabın üzerine nemli bir bez örtülerek ılık bir ortamda mayalanması sağlanır.Bu arada iç malzemeler de hazırlanır.Mayalanan hamur fazla örselenmeden iç harcı koyulur istenilen şekil verilerek tepsiye seyrek olacak şekilde dizilir.
Fazla yakın olursa mayalanan hamur şişerek birbirine yapışabilir.
Üzerine yumurta sarısı sürülür ve çörek otu ile süslenir.Tepside 15 dakika kadar mayalanması sağlanır ve soğuk fırında 175 C de üzeri kızarana kadar pişirilir.
   
                                  AFİYET OLSUN.

2 yorum:

handannn dedi ki...

Kokusu geldi burnumuza gülsen hanım:)Tarifinizi deneyeceğim.Elinize sağğlık.

gulsen dedi ki...

Teşekkür ederim.Pişman olmayacaksınız eminim.Afiyet olsun şimdiden.

Yorum Gönder