27 Aralık 2009 Pazar

MİDYE TATLISI





                                                         Adana Emlak
                                                                         
             
MALZEMELER

  • 3 Yumurta

  • 1 Su bardağı sıvı yağ

  • 1Su bardağı ılık süt

  • 1/2 yuva maya(en güvendiğim maya )

  • 1 Tatlı kaşığı karbonat

  • 1 tutam tuz

  • Aldığı kadar sinangil baklavalık un
      ŞERBET

  • 5 Su bardağı şeker

  • 4 Su bardağı su

  • 1 Yemek kaşığı limon
       İÇ MALZEME

  • Ceviz içi
      HAZIRLANIŞI
  Süt ve mayaya karıştırılır.Maya eriyince diğer malzemeleri ekle.Ele yapışmayacak şekilde bir hamur yapılır.Hamuru 20 eşit beze yapılır.Nişasta ile herbirini çay tabağı büyüklüğünde açılır.Araların nişasta sürerek 5 tane yi üst üste koyarak yemektabağından biraz büyük şekilde açalım ve sıkıca rulo yapalım.elimizde 4 adet rulo olacak.Rulolarımızı dolapta bir süre bekletelim.Daha sonra her ruloyu bıçak yardımı ile 20 eşit parçaya keselim.Tam ortasına ceviz koyarak midye şeklinde kapatalım.Tepsiye dizdikten sonra erimiş katı yağı üzerine sürüp  180 C de ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.Bu arada şerbeti de pişirelim fırından çıkar çıkmaz üzerine sıcak şerbet dökülür.
                      
                                     AFİYET OLSUN

0 yorum:

Yorum Gönder