31 Ocak 2010 Pazar

SİNANGİL KALİTESİYLE MAYALI POĞAÇA


                                      Adana emlak

    Pazar günü sabah kahvaltısı için çocuklara poğaça yapayım dedim.Ancak unun kalmadığını gördüm.Sonra SİNANGİL den gelen koliyi karıştırmaya başladım ancak sadece böreklik un kalmıştı.Bende böreklik un ile gördüğünüz bu harika poğaçaları yaptım.Herzaman güzel oluyordu ama busefer daha bir güzel oldu.

  MALZEMELER
  • 3 Su bardağı süt
  • 1Su bardağı sıvı yağ
  • 1 Yumurta beyazı (sarısı üzerine)
  • 4 Yemek kaşığı şeker
  • 2 Çay kaşığı tuz
  • Yumuşak bir hamur olacak kadar SİNANGİL BÖREKLİK UN
    İÇ MALZEMESİ
  • Beyaz peynir
YAPILIŞI
  Bir miktar unu yoğurma kabına koyup ortasını havuz gibi açıyoruz.Sütü ılıtıp dküyoruz.Mayayı,şekeri ,tuzu ekleyip sütün içinde karıştırıyoruz.Daha sonra tüm malzemeyi karıştırıp yumuşak bir hamur haline getiriyoruz.Ilık bir ortamda kabarana kadar mayalandırıyoruz.Daha sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye ister içine peynir koyup poğaça şeklinde,istenirse üzerine evde olan malzemelerle pizza poğaça şeklinde aralıklı dizilir.5 dakika dinlendikten sonra soğuk fırına 170 derecede kızarana kadar pişirilir.
                                                                AFİYET OLSUN

0 yorum:

Yorum Gönder