30 Ocak 2010 Cumartesi

YAŞ PASTA

                                                                    Adana emlak


            
        PANDİSPANYA MALZEMELERİ

  İÇ KREMA MALZEMELERİ

  • 2 Su bardağı süt

  • 1 Yemek kaşığı mısır nişastası

  • 1 Yemek kaşığı SİNANGİL UN


  • 1 Yumurta

  • 1/2 Su bardağı şeker

  • 1 Paket krem şanti

  • 1 Su bardağı soğuk süt(krem şantiyi çırpmak için)
    ÜZERİ İÇİN

  • 1 Paket kremşanti

    PANDİSPANYANIN YAPILIŞI
Yumurta şeker ile çırpılır.Diğer malzemeler elenerek hamura yavaş yavaş karıştırılır.Yağlı kalıba dkülüp 170 derecede pişirilir.Pişen kek soğumaya bırakılır.Soğuyunca ikiye kesilir. 

    KREMANIN YAPILIŞI
Tüm malzemeler (kremşanti ve 1 bardak soğuk süt hariç) bir tencerede mikserle çırpılır.Ocağa koyulur koyulaşana kadar çırpılır.Soğuyunca kremşanti 1 bardak soğuk sütle çırpılarak karışıma eklenir,çırpılarak özleşmesi sağlanır.Daha sonra kekimizin ortasına krema yayılır istenirse içine mevsim meyvalarından koyulur.Ben damla çikolatayı tercih ettim.Üzerine ayrıca kremşanti yaparak süsledim.

0 yorum:

Yorum Gönder