PANDİSPANYA MALZEMELERİ
4 Yumurta
1 Su bardağı toz şeker
2 Kahve fincanı SİNANGİL KEK UN
Normal un kullanılırsa 1 çay kaşığı SİNANGİL KABARTMA TOZU
İÇ KREMA MALZEMELERİ
2 Su bardağı süt
1 Yemek kaşığı mısır nişastası
1 Yemek kaşığı SİNANGİL UN
1 Yumurta
1/2 Su bardağı şeker
1 Paket krem şanti
1 Su bardağı soğuk süt(krem şantiyi çırpmak için)
ÜZERİ İÇİN
1 Paket kremşanti
PANDİSPANYANIN YAPILIŞI
Yumurta şeker ile çırpılır.Diğer malzemeler elenerek hamura yavaş yavaş karıştırılır.Yağlı kalıba dkülüp 170 derecede pişirilir.Pişen kek soğumaya bırakılır.Soğuyunca ikiye kesilir.
KREMANIN YAPILIŞI
Tüm malzemeler (kremşanti ve 1 bardak soğuk süt hariç) bir tencerede mikserle çırpılır.Ocağa koyulur koyulaşana kadar çırpılır.Soğuyunca kremşanti 1 bardak soğuk sütle çırpılarak karışıma eklenir,çırpılarak özleşmesi sağlanır.Daha sonra kekimizin ortasına krema yayılır istenirse içine mevsim meyvalarından koyulur.Ben damla çikolatayı tercih ettim.Üzerine ayrıca kremşanti yaparak süsledim.
0 yorum:
Yorum Gönder